M’ho tornes a explicar?

La falta de memòria és un dels trets que la població en general reconeixem i atribuïm a la gent gran. Tots, de ben segur, heu hagut de mantenir una conversa amb algun familiar o persona d’avançada edat en la qual havíeu de respondre, amb un somriure als llavis, tres vegades a la mateixa pregunta o comentari.

La falta de memòria és un dels trets que la població en general reconeixem i atribuïm a la gent gran.

Fa ja 2 anys que m’obre la mateixa porta del portal 72, la Teo. Una senyora elegant i encantadora com ella sola. D’aquelles persones que formen, entre tots els usuaris, la part amable i dolça de la meva feina. Cada dia, de dilluns a dissabte compartim una horeta. Té una conversa àgil, no s’entrebanca, com el seu pas. Gairebé corre més que jo! Casa seva és polida i ordenada. Li superviso el anar a comprar, acompanyar-la al centre de dia i el posar-li les mitges compressores.
Quina és la peculiaritat de la Teo?? Que cada dia, em pregunta el mateix, en el mateix ordre. Si jo no fes per treure temes diferents de conversa o introduir-ne de nous, cada dia tindríem la mateixa conversa, des de la primera paraula a l’última.

Ella és feliç així, xerrant i repetint la xerrada, i molt més si l’escolto amb una autèntica escolta activa.

Per la seva banda, amb el mateix sentiment i entonació, com si fos la primera vegada que ho explica. De totes maneres, per molt que jo li variï la conversa, hi ha certes expressions o comentaris que cada dia me’ls fa. Al principi m’amoïnava que ella pogués sentir-se incòmoda si n’era conscient que es repetia tantes vegades… Però no n’és. Ella és feliç així, xerrant i repetint la xerrada, i molt més si l’escolto amb una autèntica escolta activa, movent el cap acompanyant paraules que recolzin la seva locució. Ho viu. Ho sent. Repetidament però, si l’entens i la saps acompanyar, ella se sent a gust.
Fa ja 2 anys que em tanca la mateixa porta del portal 72 la Teo. Una senyora elegant i encantadora com ella sola. D’aquelles persones que formen, entre tots els usuaris… EL PERQUÈ DE LA MEVA VOCACIÓ.