Mirant 1 any enrere

En aquesta data especial, el primer aniversari de Tracta’m Bé, m’agradaria tirar la vista enrere, recordar i explicar-vos com va ser el meu primer servei. El primer domicili al que vaig entrar, la primera porta que em van obrir i la primera persona a qui vaig assistir ho recordo tot plegat amb enyorança i gratitud.
Després d’acabar la part teòrica de la meva formació, vaig fer les pràctiques amb la Fina, una de les companyes de l’empresa on concloïa els estudis de manera presencial als domicilis. Quan anava amb ella, observava atentament com procedia, feia, parlava i executava tot el après a la classe.

Sobretot admirava la seva paciència i el seu tracte amb tots els seus usuaris.

Va arribar el dia que ja, aprovades les pràctiques, em van contractar i ja havia d’enfrontar-me, jo sola, al que m’esperava a cada darrere de la porta, a cada usuari amb la seva situació. El primer servei va ser amb en Manel, un noi jove, d’uns 40 anys que, a causa d’un accident de trànsit es va quedar sense una de les cames i estava adaptant-se a la seva nova situació.

Una Readaptació de les Activitats de la Vida Diària en tota regla.

Vaig aprendre molt, em vaig enfrontar a reptes junt amb ell i vam superar barreres en aquest treball de reaprendre a fer-ho tot en aquesta nova situació que li va ser donada per la vida. En aquest primer cas, em va quedar reafirmada una cosa que ja intuïa i creia: el meu valor com a Treballadora Familiar. L’empatia, l’assertivitat, l’escolta activa, la puntualitat, la discreció i altres aptituds necessàries per a fer la meva feina eren llavors que jo ja tenia plantades en mi com a característiques intrínseques. Aquell servei seria, el primer de molts que farien créixer aquestes aptituds i millorar-les.
La vocació d’assistència a les persones amb necessitats especials, que jo ja sentia des de jove i que a través de diferents voluntariats i oportunitats vaig anar perfilant per fi, després d’aquell primer servei, la vaig convertir en la meva manera de guanyar-me la vida. Em sento afortunada de fer el que faig, sempre buscant l’excel·lència en cada servei, cada persona, cada cas.

Per molts anys més podent fer

DE LA MEVA VOCACIÓ LA MEVA PROFESSIÓ!

Gràcies a tots els que heu confiat en mi per deixar-me entrar dins les vostres vides.